WERKWIJZE

 

Met een grote dosis positieve energie, kennis & ervaring breng ik actie in de taxi! 

Het is mijn missie om op basis van eerlijke inzichten en kritische vragen jouw potentieel, of dat van het team, naar boven te halen. Om daarna met optimale commitment, enthousiasme en overtuiging aan de slag te gaan. 

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarna bespreken we met elkaar welke route het beste aansluit. 

SPARRINGSESSIE

50 vragen voor het creëren van je droombaan!

Tijdens een Sparringsessie wordt duidelijk wat voor jou op werkgebied écht belangrijk is. Wat de huidige maatschappij en je vrienden/familie ook van je verwachten, het gaat erom wat jij wil! Wat jij kan!  Jouw talenten! Jouw wensen! Wat doe je nu en wat zou je willen doen? Waar heb je teveel of juist te weinig van? Heb je een idee, maar lijkt het onmetelijk groot dat je het eigenlijk niet eens durft te dromen? Laat staan welke route te bewandelen? 
Deze Sparringsessie is er om jouw mogelijkheden in kaart te brengen. Vanuit daar kun je concrete stappen maken om je droombaan te creëren!
De sessie duurt gemiddeld 2,5 uur. Naderhand ontvang je een verslag met daarin jouw antwoorden, zodat je het later ook nog eens kan teruglezen.  

1:1 COACHING

Tijdens een coachingstraject geef ik je kritische vragen, waarmee je inzicht in gedrag en situaties krijgt. Vanuit positieve focus motiveer ik jouw talent. In een aantal sessies versterkt dit jouw zelfvertrouwen, wat resulteert in:

  • je (her-)ontdekt waar je talenten liggen
  • je (her-)vindt jouw richting, doel en ambitie
  • je durft (weer) keuzes te maken
  • Er komt (weer) actie in de taxi 
 
 

BEDRIJVEN

Wil jij medewerkers die goed (blijven) presteren? 

Mijn manier van Talent & Business Management is persoonlijk, passend en resultaatgericht. Ik geef inzicht in moeilijkheden, kansen en mogelijkheden, voor mens en organisatie. Door met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat er een nieuwe koers. Inzichten in talent, valkuilen, sterke punten van individuen en teams zijn zeer waardevol.

Werknemers en werkgevers worden gericht geholpen. Op een positieve manier, met een luisterend oor en zeker ook als sparringpartner. De volgende stap is om er wat mee te doen. Praktische actiepunten, in kaart brengen van gewenste (financiële) doelstellingen en het opstellen van een strategisch actieplan.